Concert JMW.jpg

MARLOT HENDRIKS

In 2003 maakte ik op 9-jarige leeftijd de keuze voor de gitaar. Na het behalen van het D-examen in 2011 op de Muziekschool Twente, besloot ik de volgende stap te nemen. Ik ging auditie doen voor de vooropleiding Klassiek Gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Daar kreeg ik les van Ulrich Steier en een nieuwe wereld vol met klassieke muziek ging voor mij open.

Mijn liefde voor de klassieke gitaar groeide dusdanig dat ik wilde dat het meer zou zijn dan alleen een hobby. In september 2013 begon ik met de Bachelor opleiding Klassieke Muziek bij Ulrich Steier aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

In 2017 speelde ik mijn eindexamen en behaalde ik mijn Bachelor Degree.

Ik heb deelgenomen aan verschillende concoursen, zoals het concours van het Twents Gitaar Festival en het EGTA soloconcours.

Ik heb masterclasses en workshops gevolgd van Marcin Dylla, Carlo Marchione, Elliot Simpson, Yves Storms, Edsart Udo de Haes en Izhar Elias.

Als docent ben ik werkzaam bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Muziekschool Pianoforte.

KOEN HUTTEN

Ik ben in 1991 geboren en in 2007 ben ik bij Henk Jonkers in Deventer met elektrische gitaarlessen begonnen. Op een dag kwam ik op gitaarles en hoorde ik een opname van Recuerdos de la Alhambra gespeeld door Andrès Segovia. Ik was hier erg van onder de indruk en dit gaf mij een hele andere kijk op de gitaar. Zelfs in die mate dat ik besloot klassiek gitaar te gaan spelen. Ik kreeg de ambitie om hier meer mee te gaan doen.

Ik heb meegedaan aan het Jeugd Muziek Concours Overijssel. Dit was een enorme stimulans en zo belandde ik in 2011 op de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium Enschede waar ik les kreeg van Ulrich Steier.

Na de vooropleiding stroomde ik in 2012 door naar de Bachelor vakopleiding Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ik heb workshops en masterclasses in binnen- en buitenland gevolgd van Marcin Dylla, Izhar Elias, Edsart Udo de Haes, Thomas Müller-Pering, Harry Sacksioni, Fernando Espí, Sanel Redžić en Elliot Simpson.

In 2015 heb ik deelgenomen aan het EGTA soloconcours waar ik in de voorronde van Noord/Oost-Nederland de tweede prijs haalde.

In 2017 heb ik mijn Bachelor Degree Klassieke Muziek behaald aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

Naast uitvoerend musicus ben ik ook docent. Ik geef les bij Muziekschool Pianoforte en Kaliber Kunstenschool.